Zamrażarka nie tylko na lato

Jakub Kornacki
Zamrażarka nie tylko na lato

Zamrażarka jest urządzeniem często pomijanym podczas aranżacji kuchni, najczęściej z powodu braku odpowiedniej ilości miejsca. Sprzęt ten kojarzy nam się z dużymi gabarytami lub też z jego rzadkim wykorzystywaniem. Warto jednak zastanowić się nad zakupem tego urządzenia.

0

Mrożenie jest niewątpliwie najlepszym sposobem na przechowywanie żywności i zachowanie jej świeżości. Produkty, które są mrożone nie tracą wartości odżywczych, a ich podawanie nie wymaga wykorzystywania konserwantów. Podczas aranżacji przestrzeni kuchennej warto więc zastanowić się nad zachowaniem trochę miejsca, w którym to będziemy mogli ustawić zamrażarkę. 

Zamrażarkę trzeba dostosować do miejsca, jakim dysponujemy, a także do indywidualnych preferencji domowników. Jeśli w zabudowie kuchennej dysponujemy odpowiednią ilością miejsca, możemy zdecydować się na wstawienie w nie tego typu urządzenia. Takie zamrażarki posiadają około 100-litrową przestrzeń, która jest podzielona na kilka komór. 

Osoby dysponujące dużo większą ilością wolnego miejsca mogą skorzystać z zamrażarek skrzyniowych oraz szufladowych, które zazwyczaj występują w wolnostojących wersjach. Zamrażarka skrzyniowa lepiej przyda się w przechowywaniu produktów o dużych gabarytach, które zazwyczaj nie mieszczą się na standardowych półkach. Tego typu urządzenia mają nawet 400-litrową pojemność. Zamrażarka skrzyniowa przyda się natomiast osobom, które chcą mrozić porcjowane i wyselekcjonowane produkty.

Źródło: Freggia, AGDLab.pl.

Waszym zdaniem

Brak opinii.

Zaloguj się, aby móc dodawać komentarze.

Aktualności

więcej aktualności

Najczęściej poszukiwane